Dag 7-9: Flagler Beach

booked.net

24 tot en met 26 februari 2020

Vanuit (of onderweg) naar de volgende plek voor drie dagen, willen we graag naar Cape Canaveral, de plek waar raketten gelanceerd worden, de ruimte in. Helaas is er tijdens ons verblijf in Florida maar één lancering gepland, op 5 maart. Dan zijn wij daar alweer weg en dan nog: lanceringen worden heel vaak uitgesteld, dus het is niet handig om daarvoor speciaal je reis te gaan plannen. Bovendien begint op 6 maart de beroemde Daytona Bike Week en zal dus alles stijf uitverkocht of onbetaalbaar zijn daar.

Wel kunnen we een tour boeken bij het Kennedy Space Center. Dat klinkt simpeler dan het is hoor. Je kan op de website of de App je eigen tour bouwen, zodat je te zien en te horen krijgt wat je het meest interessant vindt. Daar gaan we nog eens rustig voor zitten. Als we toch op Cape Canaveral zijn, kunnen we een bezoek brengen aan het Merrit Island Wildlife Visitor Center and Boardwalk een half uurtje verderop.

We hebben gekozen voor een klein charmant kustplaatsje boven Dayton Beach, waar ik bij het zien van al die grote kolossen langs de kustlijn echt een Benidorm-gevoel kreeg. En Albert wilde de zee zien en horen, dus moest er een alternatief komen. En dat is er! Flagler Beach wordt omschreven als een retro-stadje met de sfeer van de jaren ´50 en een hippie-achtige vibe. En dan toch voldoende goede restaurants en op comfortabele afstand van de dingen die we willen zien. We hebben zojuist het A1A-motel geboekt, langs de gelijknamige Scenic Highway en zijn er eigenlijk heel blij mee!

We gaan wél naar Daytona Beach voor een tour over de Daytona International Speedway, waar een week van te voren de beroemde Nascar-race gereden wordt.

Race

Ook willen we graag richting het Ocala National Forest, een uniek stukje natuur in centraal Florida. Er leven zelfs nog zwarte beren. Daar is 112 mijl aan scenic routes en dat is aan ons wel besteed over het algemeen. Hopelijk sluit het park volgend jaar niet in deze periode, want in 2019 is er een maand geen publieke toegang geweest omdat de meer dan 1000 beren teveel aan mensen wenden!

En tot slot is er in de omgeving nog wel wat meer te toeren met zowel de Ormond Beach Scenic Loop als de Heritage Cross Scenic Highway om de hoek. Top!

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s