Dag 13-14: Gainesville

booked.net

1 en 2 maart 2020

Waren we eerst nog van plan om naar de Panhandle te gaan, het oranje handvat van de steelpan die de kaart van Florida vormt, nu gaan we dus niet. Waarom niet? Omdat het een heel eind rijden is om te gaan slapen in een Lodge in een state park waar ze, volgens mensen die er pas geweest zijn, gammele bedjes hebben. Daar houden wij niet van. Dus zoeken we een alternatief en al snel komen we terecht in Gainesville. De grootste universiteit van Florida met een prachtige, toegankelijke campus. Natuurparken in de buurt, veel winkels en vooral een aantal prachtige dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan.

Wellicht kunnen we op weg naar Gainesville nog een leuke tour doen in Jacksonville. Daar staat Sweet Pete´s Mainson, de snoepwinkel bekend van The Profit, het programma van Marcus Limones waar we altijd met plezier naar hebben gekeken.

Hoog op mijn verlanglijstje én genoemd bij de 12 mooiste plaatsjes in de USA is Micanopy, waar onder andere de film Doc Hollywood met Michael J. Fox is opgenomen. Ha, nooit gezien, maar die gaan we binnenkort maar eens kijken. Heel bijzonder lijkt mij de vlindertuin bij de universiteit, waar je prachtige foto’s kan maken. Deze is onderdeel van het Florida Museum of Nature en Paynes Prairie Preserve State Park. Daarnaast is er een de Florida Heritage Scenic Highway met spectaculair mooie landhuizen maar ook nog het echte oude Amerikagevoel.

We hebben een kamer geboekt in het gloednieuwe Indigo Hotel waar ook een heel goed restaurant is, mochten we eens een avondje ´thuis´ willen blijven. Ontbijten kan in de buurt bijvoorbeeld bij Cracker Barrel.

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s