Via Aldi en Lidl langs Messi

Cryptisch … die titel, maar als je een stukje doorleest, begrijp je me wel. Na maandenlang aftellen was het dan vanmorgen zo ver. Wat een rare manier om op vakantie te gaan! Normaal zijn we echt al dagen aan het zorgen dat de koelkast wordt leeggegeten, alle was is gedraaid, het bed nog een laatste keer verschoond en het huis hermetisch wordt afgesloten. De tuin wordt meestal gedaan net voor we terug komen. Nu hebben we juist de vriezer volgestopt, een berg fruit en groenten ingeslagen en is de tuin helemaal spik-en-span. Esmee gaat de honneurs waarnemen en zo kan ik gewoon erg relaxt weg, die was werkt zij wel weg. Luxe 🙂

Ook nieuw is dat er een foto van ons bij de auto wordt gemaakt voor vertrek, maar als we dan klokslag 10 uur de poort uitrijden is het als vanouds. Al voelt het in een eerste instantie meer als onze gebruikelijke rit naar Nederland dan een vakantie naar Amerika. De andere twee grote reizen hier vandaan, Australië en de laatste USA-reis, reden we de weg naar Madrid, waar we anders zelden heen gaan. Nu gaan we eerst naar Valencia en zijn we rond lunchtijd bij Sagunt, waar we al vaak ontbeten hebben. Deze keer is het een broodje rond lunchtijd. Pas na Tarragona gaat het voelen als vakantie. De snelweg A7 is drukker dan wij hem ooit gezien hebben, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat er sinds 1 januari geen tol meer geheven wordt. Wat normaal koos voor de N340 om kosten te besparen, neemt nu de 7 en op veel plekken is dat voor vrachtverkeer nu ook verplicht.

Wij gaan het andersom doen, wij gaan de N340 op en volgen daarna de C31 die ons door allerlei Catalaanse dorpen en stadjes voert, waar vooral héél veel winkels zijn. Met name Aldi en Lidl springen eruit, daar kan je echt elke vijf kilometer terecht. De Costa Brava is duidelijk ook erg toeristisch, er zijn heel veel campings, veel meer dan bij ons aan de Costa Blanca of Cálida. Natuurlijk gaan er veel Nederlanders ook juist hier op vakantie, het scheelt toch een behoorlijk stuk rijden met ons gebied. Dit red je met flink doorrijden gewoon in één dag. Het is hier ook heel mooi hoor, al blijft het vrij bewolkt. De zon probeert er zich echt doorheen te vechten.

Het laatste stuk voert pal langs de kust, een mooie bergweg met wijdse uitzichten over de Middellandse zee, de eerste grote zee van deze vakantie. Later zullen de Atlantische oceaan en de Golf van Mexico nog uitgebreid aan bod komen. We moeten nog een noodstop maken voor een Britse camper die langs de hele drukke weg besluiten te stoppen voor een prachtig Gaudí-kerkje. Nu reed iedereen gelukkig al voorzichtig, want bij elke bocht waar ze een grote vrachtwagen tegenkwamen, gingen ze al als een slak. Beetje bang, denk ik.

Tegen de tijd dat we bijna bij het BAH Barcelona Airport Hotel zijn, bijna zes uur nadat we van huis gingen, komen we langs Casteldefells, waar zowel Lionel Messi als Luis Suarez wonen (voor de niet-voetballiefhebbers, het zijn de sterren van FC Barcelona). We hebben maar niet gekeken of ze thuis waren voor een bakkie koffie, al hadden we daar best trek in. Denk niet dat je in de buurt komt 🙂 Ach ja, ze wonen maar 10 minuten van ons hotel en als we daar ingecheckt hebben en de auto voor drie weken onderin de parkeergarage hebben gezet, kunnen we op onze kamer meteen die koffie zelf zetten. Prima geregeld, op de gang kan je zoveel zakjes oploskoffie pakken als je wil. En die smaakt nog best ook. Ze denken hier alleen dat wij het heel koud hadden of zo, bij binnenkomst hier was het dik 25 graden en stond de zon ook nog eens vol op de dichte gordijnen te branden. Gelukkig heeft de airco het inmiddels naar een aangename 22 graden gebracht en die mag nog wel even aanblijven.

We lummelen wat rond, pakken wat spullen om en hangen een uurtje op bed met wat leesvoer. Het restaurant beneden gaat om zeven uur open en niet lang daarna, schuiven we aan. We worden allerhartelijkst verwelkomd en kiezen voor een kaasplankje voor Albert en een carpaccio voor mij als voorgerecht. Als deze gebracht worden, wordt ons aangeboden deze samen te delen en dat is prima! Als hoofdgerecht gaat Albert voor Secreto Ibérico (aanrader voor wie in Spanje komt), een stukje varkensvlees van de beste kwaliteit in een saus van honing en ui. Ik neem de gestoomde zalm met groenten in een yoghurtsaus. Heerlijk allebei. Tot slot nemen we allebei twee bolletjes huisgemaakt ijs, waarvan de kaart al op de kamer lag. Room service ook mogelijk.

Bij terugkomst lopen we langs de receptie om alvast uit te checken, maar op hetzelfde moment komt er een hele lading Aziaten het hotel in, vanuit het shuttle busje. Gek he, maar je ontwijkt ze nu toch een beetje, we checken morgen wel uit hier. Vanmorgen probeerde ik online in te checken voor onze vlucht bij American Airlines, de eerste vraag was direct of we de laatste 14 dagen in China waren geweest. Niet natuurlijk, maar ondanks dat konden we niet online inchecken, morgen maar proberen aan de balie. Het gebeurt wel vaker, de ESTA´s (visums) zijn in orde, dus het zal wel goed komen. We vertrekken morgen rond half zeven met het busje van het hotel naar Terminal 1 en laten dan wel weer eens van ons horen. Albert kijkt Veronica Inside en ik probeer nog even wat te lezen, al zijn mijn oogjes nu al zwaar. Hasta mañana!

We doen het vandaag nog even met de foto´s in het verslag. Het echte Amerika-album gaan we vanaf morgen vullen!

N.B.: Albertje Kretiek vandaag nog niet gelezen? Klik in het zijmenu voor zijn laatste blog!

6 gedachten over “Via Aldi en Lidl langs Messi

  1. Fijn dat dag 1 goed is verlopen! Ik hoop dat jullie een beetje kunnen slapen vannacht en wens jullie morgen een goede reis toe, dat alles maar voorspoedig mag verlopen. 😘

  2. Douchen in bad ??? Wat een ellende voor de slecht ter been zijnde of krakkemikkige rugpatienten 🤦🏼‍♀️🙈 Genieten piepels 💋

  3. Wat een superdeluxe stoelen zeg, daar hou je het wel de vlucht in vol. Wat een privé om je heen, gewoon geweldig, denkend aan de 2 uur en nog wat minuten met Transavia naar Nederland die wij regelmatig vliegen voelt dat net als een kom vol vissen!

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s