Dag 10-11: Amelia Island

booked.net

27 – 28 februari 2020

Welke kant op? Nou, gewoon rechtdoor. Blijf maar gewoon drie uur op de A1A. Langs de kust, niet moeilijk doen, want het blijft allemaal prachtig. We komen door St. Augustine, waar we zeker zullen rondkijken, want dit is de oudste stad van Amerika , in 1565 opgericht door de Spanjaarden. Dat moeten we natuurlijk gaan bekijken. De stad ook bekend om zijn goede restaurants. Ook de stad Jacksonville ligt bijna op onze route, wellicht dat we daar toch gaan kijken, met name in St. John Town Center om te shoppen (beschreven als de mooiste mall ever) en bij de Budweiser Brewery. Maar dan kan ook nog een paar dagen later als we er weer langs komen.

We vervolgen daarna onze weg naar Amelia Island in het uiterste noorden van de Atlantische kust van de staat Florida. Waar de A1A ophoudt, stappen wij ook bijna uit, want daar staat ons hotel Hampton Inn & Suites Amelia Island Histor Harbour Front. Wat een mond vol! Maar wel belangrijk, want er is er ook aan de Ocean Site.

Ook hier hebben we gekozen voor een ander hotel, omdat in het hotel wat we hadden geboekt, tot eind mei grote bouwwerkzaamheden zijn. De keuze is uiteindelijk gevallen op een kamer met uitzicht op zee en een balkonnetje in de Seaside Amelia Inn, aan het strand.

De haven zit in het historische centrum van Fernandina Beach, het enige stadje op het eiland, ook weer heel sfeervol en vol met historie. Vanuit de haven gaan we een riviercruise maken met Amelia River Cruises naar Cumberland Island in de staat Georgie, ten noorden van Florida. Helaas kan je niet van boord, maar we hebben goede hoop dat we alsnog een glimp kunnen opvangen van de wilde paarden die er vrij tussen de ruïnes en op de stranden rondlopen.

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s