Alligators en birds

Na het blog van vanmorgen was het aankleden en wegwezen. Op naar Apopka, van de drukke stad naar de natuur. Onderweg krijg ik al het gevoel dat dit het is, van die mooie kronkelige oude bomen, het platteland, weg uit de drukte. Dat doet me verlangen naar de rest van deze reis, waarin we het andere Florida gaan bezoeken, uit vervlogen tijden en met veel groen. Maar eerst gaan we ontbijten, bij Kekes Breakfast Café in Oceoo. Het is er nog redelijk rustig, maar als we weggaan staan ze in de rij te wachten. Allemaal uit de kerk? Zou kunnen, al is het pas goed kwart over tien dan, we hebben er genoeg gezien onderweg. Tijdens het ontbijt klets ik via WhatsApp bij met Esmee die het drukker heeft dan ooit. Ze is met onze Engelse buren Duncan en Mandy naar de supermarkt geweest, heeft gegeten bij Veronica en Maria, is met Esperanza en kleine Cristian een avondje naar het winkelcentrum en de ouders van Jose geweest en had net de appeltaart klaar om mee te nemen naar Spaanse les morgen. Haar maatje San kan niet, die moet onverwacht naar Nederland, maar ze hebben les met twee Belgische koppels, waarvan het ene koppel haar ophaalt en het andere haar weer thuisbrengt. Zo leuk hoe dat met elkaar daar gaat.

Wij hebben een doel: we gaan naar de Lake Apopka Wildlife Drive die 11 mijl lang door een natuurgebied slingert. Het woord wat bij mij opkomt is ´wetlands´. Een gebied waar heel veel verschillende vogels, vlinders, vissen en alligators zitten en ongetwijfeld nog veel meer diersoorten. Er is een audiotoer die op diverse plaatsen langs de trail informatie geeft, maar wij besluiten gewoon te genieten van wat we zien en foto´s te maken. De trail is alleen toegangelijk op vrijdag, zaterdag en zondag. Er zijn veel bezoekers maar iedereen rijdt heel rustig en als er auto’s stoppen, wacht de rest meestal rustig of mensen stappen ook uit om foto´s te maken. Men wijst elkaar op bijzondere vogels of de zoveelste alligator. Het is gewoon geweldig! We treffen bijzonder mooi weer, er zijn nog geen insecten (behalve het nest rode mieren waar Albert in ging staan) en de wolkenluchten reflecteren in het water. Ik kan er veel over zeggen, maar de foto´s zeggen veel meer! We zijn er ruim twee uur zoet en hebben er geen minuut spijt van. We draaien de rollen om, ik rijd en Albert maakt foto´s. Hij stapt veel makkelijker even snel in en uit die hoge auto.

Hierna zetten we weer koers naar Orlando, deze keer naar Disney Springs. We zijn absoluut geen mensen voor pretparken met achtbanen en weet ik wat nog meer. Eerlijk is eerlijk, het is echt hartstikke duur en wij besteden dat geld persoonlijk liever aan nieuwe kleding en lekker eten. Ieder zijn ding hoor, de parken hier zijn razend populair en niet voor niks, maar niks voor ons. Maar dit winkel-entertainmentcentrum van Disney willen we wel zien. We rijden de eerste parkeergarage voorbij, waarop aangegeven staat dat die vol is. We besluiten direct naar de valet parking van de Orange garage te rijden. Dan maar 20 dollar betalen en heel luxe de auto weg laten brengen. Maar ook daar staat een enorme rij en het meisje vertelt ons dat ze het werk niet aankunnen, maar dat we wel de auto voor 10 dollar zelf op de ´preferred parking´ mogen zetten waar je direct de Disney Springs inloopt. Goede deal, doen we!

En zo zitten we een paar minuten later voor het raam boven de bowlingbaan, omdat dat ik nodig naar het toilet moest 🙂 We lunchen er met een flatbread met kaas en drie sliders, mini-hamburgertjes. We delen een enorme coupe ijs. Daarna wandelen we er een paar uurtjes rond met hier en daar even een pauze vanwege mijn nog steeds niet helemaal pijnvrije rug. Gaat verder best goed vandaag hoor. Bij Starbucks drinken we nog wat en daarna zoeken we de auto weer op. Het is nog niet zo laat en we besluiten naar Celebration te rijden, wat je volgens de kenners gezien moet hebben. Wat een charmante plek is dat! Geweldige leuke, veelal witte, houten huizen met mooie veranda’s en veel Amerikaanse vlaggen. In het centrum aan een meer liggen veel restaurantjes en wij rijden een rondje om weer bij het begin uit te komen waar Columbia zit, een ´gem of Spanish restaurants´. Aanrader van Caroline en Robert-Jan en dan moet het goed zijn 🙂

Achtergrondinfo: Celebration is door Walt Disney opgezet als woonplaats voor zijn werknemers. Tegenwoordig heeft Disney er niet zoveel meer mee te maken, maar je ziet aan de opzet en inrichting van de plaats dat het met alle zorg is ontworpen en gebouwd. Celebration is nu een luxe woonwijk met prachtige villa’s, winkels en hotels. Bron: Tioga Tours.

We hebben geluk dat we vroeg zijn, we krijgen meteen een tafeltje recht voor de bar. Korte tijd later stroomt het restaurant vol en wordt het echt heel erg druk. We kiezen voor een kopje soep vooraf, Spaanse bonensoep voor Albert, gazpacho andaluz voor mij. Als hoofdgerecht heeft Albert een schnitzel, maar dan op zijn Spaans en ik ga voor Pollo Manchego, een gerecht van kip met gesmolten Spaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en nog wat groens 🙂 Toe delen we een puntzakje met dunne churros. En een dubbele espresso, lekker sterk, zoals dat hoort in een Spaans restaurant. Het was puur genieten!

En zo waren we vanavond eens vroeg thuis. Albert duikt meteen languit voor de TV en ik spring onder de douche. In mijn pyjama schrijf ik dit blog en werk ik heel veel foto´s door. We gaan vroeg slapen, want morgen … hebben we een afspraak met een astronaut!

Trouwens … voor de meelezers die ook vakantieplannen hebben: we hebben allebei onbeperkt internet op onze telefoons, Albert via een SIM-kaart van http://www.usasim.net in Nederland en ik via eSim van T Mobile USA (alleen mogelijk op nieuwere iPhones). Geweldig, we zoeken van alles op onderweg en zoeken veel minder dan we voorheen zouden doen. Zo blij mee!

Het was een supermooie dag voor foto´s, ze staan kris-kras in het album van vandaag!

8 gedachten over “Alligators en birds

  1. Hallo alle twee, wil jullie even laten weten dat ik 24 jaar geleden alweer, daar ook heb mogen rond tuffen. En door jullie geweldige verhalen beleef ik het ook weer een beetje mee. Genieten jullie maar dan geniet ik mee.

  2. Wat een mooie belevenissen weer. Ik zit te genieten en heb nog 2 blogs te gaan na deze. Veel plezier.De tijd vliegt zo voorbij.

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s