Begin maar met shoppen

Zo rond een uur of vier vanmorgen was het klaar, ik vond het nog niet eens zo’n slechte tijd om wakker te worden met een zes uur tijdverschil. Dat hebben we wel eens erger meegemaakt. Ik rommel om vijf uur mijn bedje uit, wat wel héél weinig ruimte heeft naast de buitenmuur en vooral heel hoog is om in te stappen. Als het ernaast zou passen, zou een trapje niet verkeerd zijn. Verder trouwens geen enkele klacht hier, het is een mooie ruime studio op de begane grond, we stappen zo naar buiten waar een zwembad is en een gezellige ruimte met een bar. Alleen was er echt nog niemand te zien, ook niet bij de receptie, toen ik daar vanmorgen al voor zes uur aan de deur stond. Waaróm zo vroeg? Nou, ik was eigenlijk niet van plan dát te vertellen, maar als je het blog van Albert hebt gelezen, is alles wel duidelijk en hij vertelt het zo lief, dat ik er ook wel om kan lachen. Alleen vanmorgen echt niet. Het enige wat ik er nog over wil zeggen is dat ik al vanaf vrijdag geen Beertje meer had gebaard.

Door dat hele gedoe zaten we dus vanmorgen al heel vroeg in de auto en reden we langs de boulevard van downtown Fort Lauderdale. Mooi op tijd voor de zonsopkomst! De zee maakt hier nog behoorlijk grote golven en het niet al te brede strand is wel erg geliefd aan het aantal ligbedden en parasols te zien. Hier en daar lopen al wat mensen hard of wandelen ze op gemakje. Het is al druk op de weg en de dichtstbijzijnde Denny´s is toch een dikke 20 minuten rijden. Zo rond half acht stappen we binnen en krijgen we de bekende grote menukaart aangereikt. Er zijn wat nieuwe dingen, maar wij weten wel wat we willen 🙂 Albert gaat voor de Lumberjack slam en ik neem mijn vertrouwde favoriet, de French Toast slam.

Tjonge, zo lekker! Nee, we gaan er geen dagelijkse gewoonte van maken, het is niet gezond, maar het is zo goed en het hoort voor ons bij een jarenlange Amerika-traditie. Breakfast at Denny´s en diner at Outback Steakhouse. Guess waar ik voor vanavond al gereserveerd heb. We eten er lekker van, gaan nog een keer naar het toilet voor de zekerheid en toeren dan terug naar ons hotel. Inmiddels zijn de eigenaren wel gearriveerd en ga ik netjes over mijn beertje vertellen. Ik schaam me rot, maar vooruit, ze lossen het snel en netjes op, terwijl Albert buiten wacht en ik hier het fort bewaak. Als alles klaar is, haal ik voor ons allebei een kop koffie bij de receptie en drinken we die rustig even op, terwijl we naar het weerbericht kijken. Mán, het wordt hier rond de 30 graden vandaag met een behoorlijke luchtvochtigheid. Mmm, voor Alberts pijn niet zo fijn, maar het is aardig gegaan, zegt hij nu. Gelukkig komt er een heus koufront aan deze week, maar de jassen kunnen wel uitblijven hoor, onder de 20 graden komt het niet. Het valt ons vooral op hoe warm het hier ´s nachts nog blijft, dat is bij ons in de woestijn wel anders. (70 Fahrenheit is 21 Celcius, 80 Fahrenheit is 29 Celcius, ongeveer)

Na de koffie gaat Albert douchen, ondertussen heb ik de koffers en tassen al wat herschikt, want de handbagagekoffers/rugzak kunnen leeg voor andere zaken. Daarna stappen we weer in ons VIATJE, zoals de Chevrolet Suburban Premier vandaag gedoopt is. Afgeleid van Fiatje 500 en ´Viaje´, zoals reis in het Spaans heet. Mijn man spreekt namelijk vloeibaar Spaans en ook geweldig Engels, al moet hij er nog een beetje inkomen 🙂 Soms kijken de winkeldames in de Galleria Mall hem dan ook heel waterig aan als hij geintjes met ze maakt. Het kwartje valt niet altijd. In de mall kopen we direct bij binnenkomst aan een standje een flesje CBD-olie voor Albert, want hij gebruikt dat vaak voor zijn pijn en om rustig te worden en we durfden het niet mee in het vliegtuig te nemen. Ik neem gelijk een dag- en nachtcrème want die vind ik thuis ook heel fijn.

Daarna gaan we naar The Walking Company. Ik had online al uitgevonden dat ze daar XX-wide schoenen verkopen en ik heb akelige brede voeten en schoenen kopen is vaak een drama. Ik zoek al lang een paar leuke instappers, maar kan ze gewoon nergens vinden. Ik zag zulke leuke bij hen op de site, maar helaas, die maten zijn ook alleen online te bestellen en dat kan tot 10 werkdagen duren. Schiet niet op he? Echt balen. Ik slaag wel voor een paar leuke sandalen in een neutraal kleurtje, terwijl Albert van hetzelfde merk, Abeo, wel instappers vindt. Onze voeten worden opgemeten en ook de druk wordt gemeten. Albert krijgt speciale zolen voor zijn doorgezakte voeten. Jammer dat de schoenen van Propet die ik zocht, er gewoon niet waren.

Na de schoenen waren we toe aan een fris drankje en vonden we een tentje waar ze een lekkere mix maken van verse aardbeien, bessen en frambozen met melk. Het had een naam, maar he, die weet ik niet meer hoor. Het was in elk geval heerlijk fris en fruitig. Ondertussen WhatsApp ik met Esmee die handig gebruik maakt van mijn grote collectie bakspullen, de KitchenAid en de recepten van Laura’s Bakery online. Ze stuurt me een foto van de stroopwafelcupcake die ze heeft gebakken omdat ze Mandy en Duncan, onze Britse buren op de koffie krijgt. Ze zwaait even naar ons via onze bewakingscamera en laat me later weten dat mijn vriendin Elisabeth haar met de boodschappen uit het dorp heeft thuisgebracht en al twee cupcakes heeft verorberd.

Wij gaan door naar Macy´s maar daar vind ik niks naar mijn zin op de Plus Sizes. We besluiten naar Davies te rijden waar een Lane Bryant zit, daar slaag ik eigenlijk altijd wel en ik wil gewoon wat jurken mee naar huis nemen, maar ook hier dragen. Ik ben gek op jurken met warm weer en het interesseert me niks dan het voor velen geen vakantiekleding is. Ik (we zijn net terug van het eten nu, de rest schreef ik vanmiddag al) heb vanavond gepronkt met een nieuwe jurk bij de Outback. Alleen jammer dat ik door een openvallende overslag met mijn BH zichtbaar aan tafel zat (altijd wat!), dus een van mijn oorbellen als tijdelijke broche door de stof heen moest prikken om niet al te sexy te zijn. Servet erover werkte ook wel.

Onderweg, vanmiddag dus, komen we langs een Walmart Supercenter en we besluiten maar meteen onze eerste-dags-boodschappen te doen. Koeltas voor de drankjes, fruit en wat nog meer voor onderweg en een klein koeltasje waar de voorraad insuline in gaat. Die gaat compleet in de koelkast hier in het huisje en zo mee van hotel naar hotel in de grote tas. Insuline moet namelijk wel koel, maar mag absoluut niet bevriezen, dus gaat altijd weer in een beschermtasje in de grote koeling. Verder toiletartikelen, wat hartigs te knabbelen en een voorraad water en wat flesjes Diet Pepsi. Daarnaast kopen we nog twee zwarte badlakens om de bagage in de auto mee af te dekken en eventueel als zwemhanddoek te kunnen gebruiken. Ik merk dat ik behoorlijk naar word als we daar rondlopen en ik ben bang dat dat niet alleen van de warmte is. Ik weet dat ik hier in het begin de eerste dagen vaak een hypo krijg. We nemen het zekere voor het onzekere en snacken wat bij de Burger King in Walmart. Ik vind er echt geen fluit aan, maar de dorst en honger waren weer gelest.

Enfin, op naar Lane Bryant, waar Albert met de kinderen chat, terwijl ik eigenlijk niks van mijn gading kon vinden. Tot een lieve verkoopster zich ermee ging bemoeien en zomaar toch vier jurken tevoorschijn toverde waar ik heel blij van werd. Jurken kopen was een van de doelen van deze reis, dus ik ben al best een eindje geslaagd. Kan altijd nog wel wat bij hoor, maar het is pas dag 2, tenslotte. Ik koop ook nog twee setjes die je zowel als nachtkleding als als huispak kan dragen, zodat ik ook in de hotels niet de hele dag in vol ornaat rond hoef te lopen. Lekker!

Inmiddels aardig gaar toeren we terug naar Fort Lauderdale, waar ik de boodschappen uitpak en alle labels uit mijn nieuwe kleding knip, terwijl Albert zijn blog schrijft, met een grote grijns. Ik neem een uitgebreide douche en was mijn haar en hobbel daarna in een nachthemd in de rondte. Als Alberts blog door mij goedgekeurd en online gezet is, gaat hij even een uurtje op bed, niet slapen, maar wel rusten en kijkt hij televisie. Ik maak van die tijd gebruik om alvast de foto´s van vandaag wat te bewerken en te sorteren en een stuk van mijn blog te schrijven. De rest zit ik dus nu te doen. We zijn net terug van Outback Steakhouse, al jaren een van onze favorieten hier in dit machtige land van grote auto’s, stoere motoren, palmbomen (o ja, die hebben we thuis ook!) en in dit stuk hele mooie wateren met gróte boten. Die gaan we morgen eens beter bekijken!

Meer foto´s van vandaag in het fotoalbum.

11 gedachten over “Begin maar met shoppen

  1. Wat een zinvolle vakantiedag was het weer. Het eten en shoppen en dat is zó belangrijk de eerste dagen. Je wilt het gelijk allemaal weer ervaren. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan zien.

  2. Tja… die eerste dagen zo vroeg wakker! Dat duurt bij ons best wel lang voordat we in een normaal ritme zitten, als we kort op vakantie gaan liggen we om 9 uur al te snurken en zijn we de hele vakantie vroeg op. Albertje kretiek heeft je uitdaginkje heel mooi beschreven hoor!

  3. Als ik de foto van Albert zie en dan zit te bedenken welke “struggle” daarvoor plaats gevonden heeft, moet ik toch wel even lachen.🤔🤭

  4. Mooi dat je al wat hebt kunnen scoren in de winkels, nu begrijp ik ook waarom je zoveel meer bagage mee kon nemen op de heenreis, koffers vol terug.

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s