Vluchten

Boeing 777-200

Vliegen vanaf Barcelona El Prat Aeropuerto, het is weer eens wat anders. Madrid kennen we inmiddels, het is dichterbij maar ook in februari nog riskant wat betreft slecht weer. En dat is om te vliegen niet erg, maar wel om met de auto er te komen. Ik herinner me horrorverhalen op die weg bij sneeuw. Naar Barcelona rijd je eigenlijk volledig langs de Middellandse ze kust, in elk geval vanaf Valencia en in onze regio is het zelden slecht weer om te rijden. Dus maar een uurtje langer in de auto en of safe. Beide vliegvelden bieden in de winter op dinsdag en woensdag een scherpe aanbieding voor rechtstreekse vluchten naar Miami. Check!

We vliegen met een Triple 7, een andere naam voor de Boeing 777 van American Airlines. Uit het hoofd vlogen we ooit een keer eerder met een dergelijk toestel van New York naar Amsterdam met KLM. We kiezen als vanouds voor business class, met ons postuur en Alberts pijnlijke lijf voor ons de enige keus op lange vluchten. Heel eerlijk? Konden we anders, dan gingen we ook wel vaker! Maar als je dan toch ervoor kiest en betaalt, dan kijk je er ook gewoon enorm naar uit. Pure verwennerij en onze herinnering aan de enige American Airlines vlucht, ook naar Miami in 2010, vanuit Londen, is geweldig. Enorm veel ruimte en comfort, lekker eten en vriendelijk personeel. We gaan er weer voor.

De vernieuwde Business Class biedt een uurtje gratis WIFI en verder tegen betaling, maar eigenlijk is het wel heel lekker om gewoon eens een dag off line te zijn. Dus wellicht een blogje vanuit onderweg, maar geen updates per uur 🙂 We willen lezen, filmpje kijken, muziek luisteren, ontspannen. En dat kan best in deze stoelen, toch?

Als het goed is, zitten we dus hier vooraan.

We kiezen voor stoel 7D en 7H in het midden, aan de zijkanten zit je alleen, dat is niet gezellig. We zitten dan recht achter de galley, zeker op de terugweg lekker als je niet kan slapen. Kan je altijd lekker even koffie of wat anders halen. Ook dichtbij de WC, maar als nadeel dat anderen ook bij jou langskomen, maar vooruit, je zit niet precies met je kont half in het gangpad. Mocht het op de heenweg niet bevallen, dan kunnen we wellicht voor de terugweg nog wijzigen, want het is best een hele grote business class. Voor het stuk op deze foto zitten nog zes rijen.

Groot voordeel van business class is de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen. Twee stuks handbagage, maar maar liefst 2 x 32 kilogram ruimbagage per persoon. Ik beloof Albert plechtig op de heenweg weinig mee te nemen, maar ik mag zoveel jurken kopen als ik wil en het is gewoon lekker om nergens op te hoeven letten als je in de USA gaat winkelen.