Toeren op de trouwdag

Na een wat onrustige nacht, bij mij vooral toch veroorzaakt door dat gekke corona-virus volgens mij, zorgen we dat we op tijd op pad gaan. Het wordt een dag met behoorlijk wat regen en de eerste uren lijkt het nog zonnig te zijn. We ontbijten bij de Oceanside Bar & Grill waar we eergisteren in de avond aten, krijgen bij vertrek nog een ´coffee to go´ en gaan dan door de leuke straten hier door het stadje richting het binnenland. Ik heb vooraf gezocht naar de scenic highways in Florida en hier liggen er een aantal. En blij dat Albert daar vandaag van werd!

Al na een goede 20 minuten besluit ik dat we de Heritage Scenic Highway gaan rijden richting Hastings. We belanden na het kleine dorpje Espanola, schattig met van die kronkelige bomen met Spaans mos, direct op de Old Dixie Highway. Ik kan je vertellen: dat klinkt romantischer dan het is. Een groot, breed zandpad met in het midden nog van die oude klinkers waar ooit een weg was. En dat gewoon een 11 mijl lang. Volgens Google Maps doe je daar 23 minuten over, nou, in ons tempo was het bijna een uur hoor. En wat je dan ziet? Bomen, heel veel rechte, aangeplante bomen. Eén eekhoorn en een vlinder. Dat was het wildlife onderweg. Maar ok, ik snap het, een klinkerweg is erfgoed, die hebben ze nu niet meer.

Dan naar het Ocala National Forest, ook allemaal scenic, leefgebied van onder andere de Black Bears of Florida. We rijden door een paar helemaal leuke stadjes, daar houden we van. Auto’s kijken, huizen kijken, veel mooie kerkjes en vooral het platteland. Met ranches, oude meuk, hier en daar een paard en een koe. Ons ding. Maar die scenic highway is net dat zandpad. Lang en recht en met veel bomen, alleen kon je er veel harder rijden. Geen aanrader wat ons betreft. We eindigen dit wonderlijke avontuur in De Leon Springs State Park waar we 6 dollar betalen om binnen te komen. Er zijn enorme bomen met Spanish Mos, er zijn vrouwen aan het zwemmen in natuurwater en je kan er een boottocht maken. Er zitten alligators én manatees (zeekoeien) en die laatste willen we wel zien. Maar dan, rond 1 uur, begint het hard te waaien en er komt regen.

We besluiten dat we nog kans genoeg hebben om manatees te zien en gaan eten in de Sugar Mill. Dit oude restaurant staat bekend om het All-you-can-eat-pancakes concept. Je hebt een hele bakplaat in je tafel, je krijgt twee kannen met verschillend beslag en kan er allerlei dingen bijbestellen. We kiezen voor ham, bacon, appel, banaan en pecannoten. Drie verschillende siropen, waaronder honing en maple, staat op tafel en er komt ook wat boter mee. En zo gaan we samen pannenkoeken bakken om onze trouwdag te vieren. Het was best lekker en gezellig! En een stuk goedkoper dan menig ander etentje om deze dag te vieren 🙂 Voor 32 dollar inclusief de al op de bon gezetten ´gratuity´, de fooi de je normaal betaalt voor je bediening, kan je geen buil vallen.

Na dit avontuur gaan we via Daytona Beach terug. Deze plaats is vooral bekend om het enorme Speedway circuit waar o.a. Nascar zijn races houdt. Vorige week is er nog een spectaculair ongeluk gebeurd met gelukkig goede afloop. We twijfelden of we geld over hebben voor een toer door dit enorme ding, maar de regen zorgt ervoor dat we er niet meer over na hoeven denken. Geen zin, we gaan naar de overkant naar Bass Pro Shops. Daar kijkt vooral Albert altijd graag even rond en ik vind ook altijd wel wat om mee te nemen. Dit keer is dat o.a. een cadeautje voor het nieuwe huis van Peet en Hendrika waar ze in april de sleutel van krijgen. Onderweg klets ik via WhatsApp even met Esmee en met Ceceline, die op wintersport is met de kinderen, maar in mei ook deze kant op komt.

Als we buiten komen, gaat het steeds harder regen. We overleggen over het eten vanavond, maar vinden het eigenlijk allebei wel genoeg geweest vandaag. Albert krijgt met regen al snel pijn en ze geven de eerste uren weinig beter weer op. We rijden dus in Ormond Beach langs de Publix, scoren een paar wraprolletjes met wat vleeswaren en yoghurt met fruit en besluiten lekker niet meer de deur uit te gaan. Morgen weer een dag en die wordt waarschijnlijk fris, maar wel heel zonnig, net als de dagen erna. Tot slot … ik heb zojuist een RSVP (antwoord op de uitnodiging) verzonden naar Cassidy en Brendon in Chowchilla. We hadden het geweldig gevonden er een keer bij te zijn, maar zij trouwen een week voor de uitgerekende datum van Saskia. Dat wordt ons toch té krap ….

Lieve volgers, ik ben zeker al een uur aan het rommelen om de foto´s op volgorde in het album te krijgen, maar het lukt me maar niet. Er zijn diverse delen. Hoe? Schiet mij maar lek.

6 gedachten over “Toeren op de trouwdag

  1. Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Ik moet eigenlijk werken, maar ik word telkens afgeleid door al het moois hier op jullie blog. 😉 Heerlijk om te lezen en plaatjes te kijken.

  2. Gefeliciteerd met jullie trouwdag !

    Het eten ziet er allemaal heerlijk uit,maar verlang je tussendoor niet naar een volkoren boterham met kaas .

  3. Gefeliciteerd met jullie trouwdag, heerlijk toch, samen pannenkoeken eten, dat is pas echte liefde!
    Je blog leest als een prima reisverhaal Monique, je zou daar een goed belegde boterham mee kunnen verdienen hoor 😉

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s