Nou ikkus effe

Ja ikkus most er vroeg mijnes bedje vooruit maar het is gelukt. De knoppekast is effe voor mij en kan ikkus dus weer effe lekker bijbeppe met gullie. Ik begrijp uit de reacties dat er wel gelezen wordt en gelachen maar een berichtje achter laten ietsje te veel gevraagd is. Terwijl ikkus regelmatig effe kijkt op mijnes foon. Maar laten we eerlijk zijn het is niet verplicht hoor, om je kenbaar te maken.

Effe wat anders deeses smorgens wij zijn een beetje van de kippeleg dat biervirus komt wel erg dichterbij. Kunnen wij over 14 dagen de plain nog wel nemen naar Barcelona. Of zijn wij verplicht om nog langer hier te verblijven en niet naar huis magge. Ja lieve mensen het zal je maar gebeuren dat je niet meer naar een andere plaats kan komen door dat biermerk. Kijk wij houden het hier wel uit hoor maak je daar maar geen zorgen over. We gaan gewoon Caroline en Robert-Jan verplichte om hun huis vrij te maken, zodat wij er in kunnen. Effe een toontje naar de koetsenhouder op het vliegveld en we mogen de koets langer houden. Kortom wij komen er wel wellicht met zo’n inzamelactie die door gullie wordt opgezet. Daarvoor alvast onze dank.

Hebben gullie dat ook wel eens, dat als je wat zegt je eigenlijk je tong er af wil bijten. Toen we hier pas waren hield Frau haar betoog waarom zie iets of wat wilde zien. Tja ze is erg wijs geworden in die 19 jaar dat we getrouwd zijn en gisteren lichtjes gevierd hebben. In de auto op weg naar Fort Laundvertelde vertelde ze dat ze deze avond de zonsondergang wilde fotograferen. Lieve schat, zei ikkus, op mijn liefste toon. Hij komt hier uit de atlantische oceaan en gaat onder in de golf van Mexico. Had je dat koppie effe motte zien kijke, dat haren eega dat zomaar helegaar wist. Het huwelijk hield stand vandaag ondanks mijnes gelach.

Als we zo rond toeren valt het ons steeds meer op dat bijzonder voor ons gewoon is geworden. Een senic bayway of te wel vertaald een route die je gezien mot hebbe. Vallen bij ons vaak tegen zo had Mootje er weer 1 gevonden in haar reisboekje en wij er op af blijkt zoals ze zelf schreef in haren eigenste blog. Allememaggies wat een weg om gauw te vergeten zo’n 15 km zandpad met links en rechts bomen zo dicht op elkaar dat een eekhoorn met pijn en moeite er tussen door kon. En wij maar rijden over de senic byway, volgens het planboekje krijgen we er nog een stuk of tig dus maak ik zo onder de douche mijn borstje maar nat.

Eigenlijk is het niet netjes van mij op zo’n fijne vakantie met Frau te klagen. Nee, ikkus is zeer dankbaar dat we magge toere zo tussen de kaantjes. Allememaggies wat mot je op lette hier zeg anders val je achter het stuur in slaap. Hoeveel keer er naar mij gewenkt is deze reis om maar vooral voor te gaan is op 1 hand niet te tellen. Bij een kruising met 4 stopborden is het helemaal feest, nee ga jij maar, nee gaat u maar. Goed opletten wie het eerste bij de stopstreep staat die is dan als eerste aan de beurt. Mot je in Nederland eens proberen dan staan er vier auto midden op de kruising gedeukt en wel.

Ook als je gaat winkelen bij een supermarkt hier in de Joe naait et steeds val je om van verbazingen. Dat er nog zoveel mensen die toch zeker dik in de zeventig zijn aan het werk zijn als kassiere of als greeter je weet wel iemand die je welkom heet als je binnen wandelt. Bij de Wal-Mart liep van de week een greeter met rollator en wilde voor mij een karretje pakken. Heel lief bedoeld maar dat het zo lang moet duren had ikkus dus niet verwacht. En schoot hem te hulp want die klote karretjes zaten in elkaar vast. Keek die meneer me toch vuil aan, dacht zeker dat ikkus op zijnes baantje aasde. Gisteravond nog wat lekkersgehaald bij de Publix, bij de kassa aan gekomen zag ik het meteen een lief omaatje met een knotje deed onze schappies langs de streepjescodescanner halen. Mootje had inleg dingen gekocht ….nee geen kruisjes maar zooltjes voor in haar schoentjes. Stond er op die verpakking geen code dus Oma niet getreurd en vroeg aan Mootje of 5 dollar goed was. Tuurlijk zei Mootje maar ik dacht dat ze duurder waren vertelde ze eerlijk. Anmehoela daar had Oma geen trek in 5 Bucks is 5 buks, mem. Erg handig voor zo’n winkel eigenwijze opa’s en oma’s in dienst te hebben, hahahaha.

Zo lieve vrienden ik ben er weer effe klaar mee ons Mo heeft de tassen al weer herpakt en zit op de rand van het bed te wachten tot ikkus klaar is met nauwe.

Gullie motte de garoete hebbe van Oma Publix en Opa Wal-Mart, Albertje Kretiek Himself en zijnes eigenste Mootje.

ps, de huwelijks nacht is weer niks geworre

13 gedachten over “Nou ikkus effe

 1. Beste mensen, ik lees al jullie posts en ik geniet er elke keer weer van! Groeten uit Perth en nog een heel fijn verblijf aldaar!

 2. Ik moet bekennen dat ook ik eerder bij Monique een reactie geef dan bij jou.
  Waarom weet ik niet, maar je hebt gelijk. Leuk om naar de dagelijkse “dingen” in een land
  te kijken en te ervaren.
  Ja, ‘s lands wijs ‘s lands eer. Hier heeft het coronavirus ook alle aandacht.
  Bij de drogisterijen was gisteren de handgel uitverkocht. Ik zei dat tegen mijn zoon en het
  antwoord: Oh, ik heb nog heel veel uit Amerika. Dus je bent daar….
  (Ik heb immers een Amerikaanse schoondochter)
  En… nog gefeliciteerd!

 3. Je zal maar “gestraft ” worden met 14 quarantine bij de Kaantjes, door een biervirus.
  Maar alle gekheid op een stokje laten we hopen dat dat biervirus gauw weer vertrokken is.

 4. Laat vaak een reactie achter bij Monique,maar jou blogs zijn heel grappig.
  Snap best dat jullie je een beetje zorgen maken hoor over het corona virus, enge bedoening.
  Groetjes van ons

 5. Wat is het iedere keer weer een genot om alles zo gedetailleerd te mogen meebeleven , zit regelmatig met een smile op mijn face
  Ben wel blij dat de huwelijksnacht niks geworden is 😉😂

 6. Ach Alberto, ik lees je gemauw zo graag! Het “biervirus”! Lache… ik ben niet zo’n kenner,
  (helemaal niet) maar uiteindelijk viel het kwartje! Ja joh, hier straks een hele extra uitzending met vragen én antwoorden over het virus op t.v. Ik geloof dat mijn eega liever voetballen gaat kijken! 😆
  Nou meneer Kretiek ik kijk uit naar jullie nieuwe avonturen! Groetjes uit Olanda

 7. Carnaval Is voorbij, de rust wedergekeerd, de rotzooi opgeruimd, tijd om jullie blogs te lezen dus bij deze ff een reactie op Albertje Kretiek.
  Voor ons braboos leest, denk ik, Monique haar blog un stukske makkelijk, mar da nimt nie weg da gai wel leuk schraift hor😃👍

 8. Ik heb vandaag een kratje Corana gekocht, heb ik het maar vast en hoef ik het niet te krijgen. Ach ja, wat zal ik er van zeggen het is niet leuk dat die teilen uit China niet meer mogen varen, nu worden de schappen leeg bij de Chinees.

 9. Wij vinden jullie verslagen buitengewoon en zeker dat van u ,alhoewel ik het twee keer moet lezen voor ik het versta kom dan ook uit België .

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s