Sanibel & Capitava: druk!

Ha, dachten wij gisteren dat het rustig was geworden in het hotel en veel mensen op zondag weer naar huis gingen. Tot we vanmorgen in de ontbijtzaal kwamen … er zijn er gewoon héél veel bijgekomen. Nog steeds veel senioren, maar ook een hele zwik jongelui, met of zonder hun ouders. Het is Spring Break op veel scholen en universiteiten in het land en dat is duidelijk. Dat is ook een van de redenen dat we nu al weer naar huis gaan en niet een paar weken later hierheen gegaan zijn, met wel meer kans op mooi weer, maar ook de drukte die zo’n beetje tot half april aan kan houden omdat de weken verspreid zijn. Florida is duidelijk een heel populaire vakantiebestemming. Ik besluit al meteen dat we morgen elders gaan ontbijten op weg naar het vliegveld!

Terwijl we op dit moment kijken naar de Amerikaanse televisie waar Trump en vice-president Pence hun visie geven op de coronacrisis. We zijn wel blij dat we morgen gewoon naar huis kunnen vliegen, we hebben zojuist online ingecheckt en de boardingpassen netjes gekregen. Het risico blijft hier laag, zegt Pence net, wat ik me dus afvraag, want in Europa verspreidt het zich als een lopend vuurtje. Er wordt in elk geval wel een economisch plan gelanceerd morgen. Ik ben benieuwd. En er zijn heel veel nieuwe testen beschikbaar, want me goed lijkt.

Voor ons was deze slotdag van de vakantie een ritje naar Sanibel en Captiva Island. We reden al via Fort Myers Beach, ook één lange weg met aan weerskanten enorme kapitale huizen, veel winkeltjes in vrolijke kleuren, restaurantjes en eettentjes en natuurlijk veel vakantieresort. Er wordt druk gewandeld en gefietst en bijna het hele stuk wordt ook aan de weg gewerkt. We schuifelen langzaam mee met het verkeer, maar zien daardoor alles wel heel goed. Lekker sfeertje wel. Via het vasteland gaan we de volgende bruggen over, naar Sanibel Island.

Dit vakantieparadijs vraagt vijf dollar tol om er te komen, we kunnen netjes door de Sunpass Expresslane en schuiven dan aan in de volgende drukke rij met auto’s. Ook hier veel mooie huizen, prachtige bomen en veel commercie. Bij de bruggen zien we al veel mensen op de smalle, maar mooie witte stranden. Er wordt veel gevist en je kan zo met de auto het strand op rijden. Wij rijden door, halen snel bij een tankstation een grote beker frisdrank met ijs, want ons doel is de J.N. ´Ding´ Darling Wildlife Drive. We betalen nog een keer om daar binnen te komen en eerlijk gezegd … was dat veel geld voor weinig. Het was laag tij, dus precies het mooie moment om de vele vogels op de drooggevallen of bijna drooggevallen stukken in de baai te zien en er waren er ook heel veel. Maar tegelijkertijd waren er ook héél veel auto’s die een plekje zochten om foto´s te maken. File rijden in de natuur volgt zo tegenstrijdig. Daarnaast zien wij in onze eigen omgeving ook regelmatig flamingo’s en witte reigers en veel van de andere volgens zagen we vele malen beter langs de geweldige Apopka Wildlife Drive bij Orlando. Die laatste vonden wij echt 100 keer mooier.

Een beetje teleurgesteld rijden we verder, naar Captiva Island, wat er weer heel anders uit ziet. Hier zit duidelijk het geld, er is enorm veel aandacht besteed aan tuinen, maar ook de bomen en planten langs de weg zijn prachtig. Tropisch, regenwoudachtig, mooi onderhouden en waar de zee zichtbaar is, is die onwaarschijnlijk mooi turquoise! De meeste strandjes zijn privé en waar je wel mag komen, zijn de parkeerplaatsen helemaal vol. Toch wel heel mooi om dit gezien te hebben, dit voelt toch wel een beetje als het paradijs op aarde.

Wij rijden dus rustig naar het eind van het eiland en vinden dan met hulp van de parkeerwacht een plekje op de parking aan de overkant van de Bubble Room. Daar móet je gaan eten, volgens de kenners. Het ziet er inderdaad heel komisch uit. Duizenden kerstlampjes, heel veel foto´s van bekende filmsterren en andere publieke figuren aan de muur, tafels van glasplaten met allerlei prullaria eronder en enorme taarten de steeds voorbij komen. De obers zijn verkleed als, tja, als wat? Elfen die de kerstman helpen? Ze hebben in elk geval allemaal bijzondere hoofddeksels op.

We krijgen samen een nisje toebedeeld helemaal aan het eind van een van de kamers en mogen op het kleine bankje, de love seat. Wij hopen dat dat iele ding ons zou houden, maar dat ging goed en verbazingwekkend genoeg zat het heerlijk! We hadden ook super uitzicht op alles wat er gebeurde. Albert kon de Franse uiensoep niet weerstaan, ik hield ruimte voor taart en nam alleen een hoofdgerecht. Mijn kipfilet op een bun was echt superlekker gekruid en heerlijk sappig. En dan komt het he? Dat móet je echt kiezen uit al die mooie taarten en je kan alleen zo’n enorm stuk nemen. Wat je teveel vindt, neem je maar mee naar huis. Uiteindelijk mag ik kiezen van Albert, want eten doen we samen en ik neem de sinaasappel met weet ik wat nog meer. En eerlijk is eerlijk … subliem! Wij eten vandaag alleen nog wat fruit, het was echt meer dan genoeg!

Als we de hele rit over de eilanden weer in grote drukte moeten doen, zijn we aan het eind helemaal gaar. Het wordt ook steeds bewolkter en dus benauwder. Hup, snelweg op, naar het hotel, klaar. Albert kijkt zijn favoriete Veronica Inside op de iPad, ik stort weer eens in en doe een flinke dut. Alles is ingepakt, morgen nog naar Miami via de Everglades en dan op naar huis. Ook weer fijn! Ga er maar vanuit dat er woensdag of donderdag een verslag van de terugreis komt. Hasta la vista, hasta España!

Voor de foto´s: album!

2 gedachten over “Sanibel & Capitava: druk!

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s