Toch nog een achtbaan

Zie ik daar net op Facebook bij de lokale Piet Paulusma, Denis Philips, dat we alsnog een rollercoaster krijgen. Dachten we de achtbanen te vermijden in Orlando … Maar in dit geval gaat het dus over het weer. Het is hier al een paar weken een komen en gaan van koufronten, wat blijkbaar heel ongebruikelijk is. Ik herinner me nog van onze reis van 10 jaar geleden van Miami naar Dallas dat de obers in de restuarants in New Orleans met de gebreide mutsen op en handschoenen aan liepen. Zo erg gaat het hier niet worden hoor.

Vandaag was het bewolkt, maar gewoon lekker warm. We hebben een tussendagje. Geen grote plannen, maar kalm aan. We starten wel vroeg, want we willen graag foto´s nemen van de zonsopkomst. Als ik Albert om kwart voor zeven naar buiten hoor gaan, schiet ik als een speer in de kleren en ga er achteraan. Zo maak ik al direct een paar mooie plaatjes van hem als hij al aan de overkant van de weg op het dek staat wat bij het motel hoort. Hebben ze goed gedaan, zo’n privé plekje om van de zee te genieten. Het is erg bewolkt, wat zorgt voor mooie kleuren, al komt de zon niet als een mooie bol op. We genieten er in elk geval echt van. De pelikanen dobberen op de golven en scheren vlak over de zee een aan de vloedlijn loopt een kleine vogel steeds snel de zee in om wat dingen op te pikken en gaat vlug weer terug als de golf weer komt. Zo komisch.

Hierna gaan we bloggen. Vroeger reisden we nog met twee laptops en konden we tegelijkertijd het verslag en de Albertjes schrijven, maar we delen nu al jaren dezelfde MacBook en eerlijk gezegd vinden we die ook duur genoeg om er maar een van te hebben. En normaal zit dat elkaar ook eigenlijk nooit in de weg. Ik besluit mijn verhaal maar eens op de iPad te gaan maken en dat gaat eigenlijk prima, alleen alle foto´s die met de camera gemaakt zijn, staan wel op de computer. Meneer Kretiek schrijft niet zo vlot als ik zou willen en het duurt best een tijd eer ik dan daarna mijn foto´s online krijg. Eigenlijk lukt er niks, dus besluiten we in te pakken en te gaan ontbijten.

We rijden naar Java Joint Beachside Grill, waar het buiten al helemaal vol zit. We kiezen dus binnen een tafeltje en ontbijten er heerlijk. Het is echt zo’n strandtent, waar het hier vol van zit trouwens. Flagler Beach is een naam om te onthouden. Het heeft nog de sfeer uit vervlogen jaren, het echte strandgevoel en is gewoon superleuk. Morgen maar eens wat meer foto´s hier maken, hoewel het blijkbaar weer een regenachtige dag moet worden.

Dinsdag is onze wasdag 😉 Mán, wat kan je in een dikke week toch een hoop kleding verzamelen. Nu moet ik ook zeggen dat ik makkelijk wat schoons pak en dat onze kleding natuurlijk ook wat groter is dat het gemiddelde maatje 38. We hebben een hele dikke tas vol en nog een wat kleinere erbij. We gaan naar de Beachside Laundromat hier in het stadje en kijken onze ogen uit. Wát een drukte! Of heel veel mensen hebben hier geen wasmachine of er zijn hier heel veel mensen op vakantie. We nemen plaats aan een grote tafel en als ik de was verdeeld heb over drie machines, ga ik dan eindelijk die foto´s op de site zetten en het verslag online gooien. Ja, drie machines, donker bont, licht bont en wit. Ik gooi echt niet alles op een grote hoop. De was doet er minder dan een half uur over, ik vraag me weleens af of dingen hier echt goed schoon worden, maar onze was was ook niet echt vuil, dus zal wel goed zijn. De drogers zijn erg groot en goed. Ik zet ze op ´medium´ en na een half uurtje komt de was er droog en vrij koel uit, dus ik ben niet bang voor krimpen zoals vroeger hier vaak gebeurde op de campings. Ik vouw alles netjes op en leg het meteen op stapeltjes gesorteerd in de nieuwe grote reistas die we vorige week kochten. Dat wordt dus de komende week de tas om uit te leven.

Gelukkig zitten er ook lange broeken in, want die achtbaan brengt na het warme weer van deze week een aantal behoorlijk koele dagen. Morgen regen met nog 22 graden, we gaan er maar het beste van maken. Maar donderdag knalt de temperatuur hier naar 13 graden en in Fernandina Beach waar wij heen gaan wordt het niet warmer, maar vrijdag en zaterdag stijgt het weer iets. Het goede nieuws is dat het dan gewoon wel heel zonnig wordt, geen wolkje aan de lucht. Dus, lange broeken aan, vesten bij de hand en gewoon genieten.

Wij gaan na de was richting Palm Coast, waar we met een omweg naar toe rijden omdat ik niet op zat te letten. De rit was wel erg leuk, want we kwamen weer langs behoorlijke grote landhuizen, zowel langs de kustlijn als een stukje verder het binnenland in. We schieten even naar Famous Footwear om allebei een paar makkelijke instappers te scoren en gruwelen dan even van de rommel bij Ross Dress for Less. Het stinkt er gewoon! We besluiten voor een lekkere lichte lunch naar Olive Garden te gaan, waar Albert kiest voor salade en een klein bordje spaghetti en ik soep neem en een gegrilde kip met wat groenten. Onderweg naar het motel stoppen we bij Publix waar we wat Southern Fried Chicken voor vanavond meenemen en ook twee bekers yoghurt met fruit. En that´s it for today, folks. Siesta gehouden, lekker nog een half uurtje buiten naar de zee gekeken en geluisterd en zo meteen eens kijken of ik Boer zoekt Vrouw terug kan kijken via de VPN op de Canal Digitaal App (voor niet ingewijden: dat is valsspelen, je maakt ze in Nederland wijs dat je computer of telefoon zich daar bevindt en niet in Florida).

Die paar foto´s van vandaag zetten we maar niet in een apart album …

Een gedachte over “Toch nog een achtbaan

  1. Dan kan het weer af en toe wat minder zijn, je mist hier wel het stuifmeel. Dat is weer een pluspunt van je reis. Alles is hier bedekt met een gele laag poeder.

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s