Siesta

Lache, terwijl gullie een poging waage om te gaan slaape, pleurde ik van mijnes pootjes. Vanmorgen om 4 uur waren Frau en ikkus alweer vroeg wakker. Allememagies, als je het oooooit heb meegemaakt zo’n jetlag zou je niet weten wat je overkomt. Heel je fatsoenlijk opgebouwde bioritme pleurt door elkaar door dat tijdsverschil. Een voorbeeldje ikkus ga graag effe potzitje tusse 7 uur en 10 uur, het is maar wat je gewend ben. Nu met het tijds verschil van 6 uur worden je darmpies midden in nacht wakker. Dan ben je dus vroeg wakker, het is niet alleen met het potje zitte maar ook met een leeg knorrend buikje. Dus moste we vanmorgen vroeg na een vroeg potje ook vroeg knauwe. En dat resulteert dat ikkus vanmiddag een schoonheidslaapie most doen om mijnes oogjes rust te geefe. In Spanje noeme we dat een siésta, my favorit, nu begon ikkus aan het slaapie met de radio aan met het programma: “met het oog op morgen” die ikkus thuis ook aanzet als we plat gaan. Ikkus had het gevoel dat we de nacht in ginge want mijnes Bep lag ook neve my. Ik schrok wakker want Bep was aan het foontje pleuren neve het bed van een meter hoog. Daar gaat je rust, want Bep wakker, Albertje ook rechtop.

Het voordeel van vroeg op heeft ook een nadeel, je mot wat gaan doen en het mot spontaan zijn op zo’n Kaantjestrip. Dus in ons Vijatje gestapt en ikkus ben gaan stuure, bruggie over en na een koppel of times met wat verkeerd, rijde erbij staan we bij de verlangde shop. Effe binnen kijke en dan weer een stukkie verder, Mo wilde in het bootje en ikkus lag het loodje. Nee, hoor ikkus had er wel zin an want bootje zitte betekent niet loope. Mootje had een echte cruise geboekt, nee niet op zo´n grote maar op een kleintje. Tja wie het groote niet eert.

Wij ginge kijke naar de rijke, vertelde de vrouwelijk reisleidster. Allememagies gullie motte de schrijfsels van mijnes eigenste Mo er maar is bijhaale die gaat in op de fijne details. We kwamen langs huize zo groot dat ze zelfs een eigenste zwembad hadde, nee niet in de tuin maar op hun bij het huske aangelegde Bootje. Tering wat een schuitjes hebbe ze daar en dan maar niet te spreeke over de huskes. Die madame hebben zoveel tijd daar dat ze in haar blote kont en zonder zo’n ballehoudster in de zon kenne legge. Terwijl een poelboy de blaadjes uit de bak zuigt, lijkt me niks hoor, terwijl je werkt tegen de bilnaad van je bazin aan te kijke.

Mot wel eerlijk zijn ,de vroukes hadde niet het postuur van mijnes Frau hoor dus misschien keek zo’n poelboy er wel gewoon overheen. Een stukkie verder liepe een tig tuinmanne het bescheidde grasveldje van het formaat- ik zou er op verdwaale- met bladblazers te bewerke.

Die reisleidster vertelde ook dat op het aangelegde bootje een bemanning werkte soms op schuitjes wel meer dan 22 mannen en vrouwen. Om Jill en John te verwenne want zeg nou zelf als je je zo’n schuit kan veroorloven, ga je toch zelf niet werkt aan boord. Mense zegge wel eens ja als ik geld had dan zou ik, dan mot je eens in een plain stappe en naar hier koome. Want deze ongelofelijke rijkdom brengt ook een hoop zorgen mee hoor. De reis Bep vertelde dat een huske 30 miljoen koste en dan mot je gaan rekenen…… Tig tuinmanne of vrouwe. Tig huismannen of vrouwe. Tig boot laten vaar piepels en dan de aan huisbreng service van alle knauwsels en drankies die genuttigd motte worde. Elk jaar zo’n 4 ton aan gemeente belasting betalen, nee geef mijn porsie maar aan fikkie. Ikkus veeg mijnes kontje liever zelf af, laten we maar schrijve.

Nou lief knoppenastkijkers ik mot weer gaan het boze oog zit al een tijdje naar mij te looke en wil haar verhaaltje schrijve, dus lieve vriende waar ook ter wereld ikkus ga effe geniete van een drankie (alcohol vrij natuurlijk) dus: Gullie motte de garoete hebben van Jill en John en hun lieve medewerkers die deze dag mij een andere inkijk hebben getoond van het leefe op aarde. En dan bedoel ik niet het inkijkje bij de plaatselijk Jill maar gewoon …..nee ik schrijf niets meer.

Albertje Kretiek Himself en het boze oog vanuit een warm Fort Lauderdeel in de Joe naait et steeds doeiiiiiiiii

3 gedachten over “Siesta

  1. Ik zou voor een goud willen ruilen met wat jij daar op die cruise op dat teiltje gezien hebt, geef mij maar gewoon 1 tuinman en een klusjesman. Ben heel tevreden met mijn Bettus die elke dag het terras veegt en lig ook niet in mijn blote kont op mijn eenvoudige ligbedje, wel met een heel dik matrasje erop.

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s