Hallo, ik ben er al

Allememagies het is bijna zover, ikkus gaat de lucht weer in, samen met mijnes Frau. Het zal me een knal geven helegaar uit Barcelona met de plain naar de Joe naait et steeds. Al lange tijd weet ik hiervan maar probeerde het naar achtere te douwe, omdat een vakantie met Frau veel handelingen betreft. Eerst loop ze bijna dagelijks te mauwe waar we heen motte. Schatje, zullen we daar is effe kijken, gaan we daar ook heen. Dan komen de reacties van andere binnen met goedbedoelde adviezen. Dan pleur ikkus alles op een hoopje en ga rustig zitten wachtte op wat komen gaat.

De sjoetkeessies motte ook weer mee en gevuld worden met onze speciale onderboxjes, truitjes en broekjes. Tjaaa, als je zolang met ons Frau rondtrekt wil ze regelmatig een verschoninkje en dat mot allemaal mee, zitten jullie nu te bedenken. Nee hoor, zegt Frau, ik heb al een paar winkels gevonden waar ze jurkies verkopen en daar gaan we heen. Ja, ikkus heb het dan zwaar winkel in, winkel uit en mot je steeds eerlijk antwoord geven op de vraag: staat het, zit het goed van voor en achter. Eerlijkheid duurt het langst maar na een paar passingen heb ikkus het gehad en kijk ik weer uit naar wat anders. Liefst zit ikkus dan op een bankje in zo’n winkelcentrum te kijke naar andere mensen. En als Albertje hou ikkus me dan netjes in en maak ik echt geen foto’s van biezondere gevalle.

Sjoetkeessies mee in die SRV-wagens was nog veel erger

Ikkus heb de laatste maanden wat dollars apart gelegd om één van jullie te verrassen. Als je de moed heb, meld je je aan voor de melding nieuwe berichten. Zodat als mijnes Frau een verhaaltje schrijft het a la minuut in je eigenste mailboxje rolt. Zodat je mee kan beleven wat wij zien, eten en waar we slapen. Dus om een kort verhaal lang te maken, je meld je aan en ikkus kies onderweg iemand uit waarvoor ikkus mijnes zuur opgespaarde dollars besteed aan een leuk presentje. Heb je je al aangemeld, geen nood iedereen doet mee, ook jij daar achter die knoppenkast.

Zit me net te bedenken en uit te rekenen dat ikkus al zoveel gespaard heb, dat ik nu ter plaatse beloof ook een cadeau te kopen voor de leukste of meest treffende reactie op één van onze schrijfsels. O ja, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd en de uitslag is bindend. Het is maar dat je het weet.

O, ik zit me al te verheugen op de plaintrip heerlijk met mijnes Frau in de verwenklasse waar ze die piepels daar al heeft verteld dat ikkus een biefstukje mot bij het avond eten. Het is maar dat ze het weten, anders is het geen verwenne toch? Zit nu toch wel in mijnes maag met de sjoetkeessies hoo,r onze koninklijke Frau heeft altijd (lees iedere reis) wel zoveel dingen die mee motte, alsof ze daar niks verkope. Sjouwe of trekken aan zo’n ding met rolt alle kanten op wieltjes is dan mijnes taak.

biefstuk geregeld door Frau Herself

Voor de rest mag ikkus geen grapjes maken tegen de grenskaantjes als we het land inkomen. Mot dan mijnes vingerafdruk geven en een plaatjes van mijnes bakkes laten maken. En Frau zegt dan altijd, zo’n kaantjes meneer of mevrouw kunne je weigeren en dan mag je op het eerste de beste plain weer terug. Dat wil ikkus niet want anders mot mijne moppie 3 weken alleen door het land daar toeren. Frau, ik beloof het bij deze ikkus ga me netjes gedragen.

Ja beste kijkbuisvriendens het giet aan, het gaat bijna gebeuren trossen los, opstijgstraat leeg gas op de plank en hoppa gaan met die banaan. Laat die kapitein van dat vliegding maar een mooie route uitkieze. Wij gaan heerlijk naar de Joe naait et steeds en jullie mage gewoon meekijken.

Gullie motte alvast de groeten hebben van Albertje Kritiek Himself vanuit een nu zonnig Spanje en Mijnes Frau.

Ook bedanken wij de sponsoren die deze reis mogelijk gemaakt hebben, maar niet vernoemt willen worden omdat ze bang zijn dat jullie ook op hun stoep komen te staan.

14 gedachten over “Hallo, ik ben er al

 1. Ik zeg fijne reis, flink wa wind meej, dan bendur wa eerdur, en zovast de hoop daggu flink wa wind tegen het agge terrug komt dan maadde langer blaive, nie errug toch😅😂😃.verder wachten wai in spanning op al die mooie verhalen en wanen wai oos ok in da mooie joe naait es steeds, kennie waagte👍🏼🤩👊🏼

 2. Nou Albertje Kritiek, ik geniet nu al weer. Fijn om weer met jou en je Frau op reis te mogen.
  Goeie reis alvast gewenst!

 3. Hey Albertje,
  Geef mij even de mooie plekskes door waar wij ook heen moeten. We will follow you !!
  Lieve groetjes van ons en aan jouw mo !
  😘

 4. Whahaha good old Albertje Kritiek!! Doet me zo denken aan die oude gele boekjes met blauwe korf. Ik keek er iedere week naar uit! Hele fijne reis en ik lees met plezier mee.
  X Mariëlle (groetjes van Danny)

 5. Je weet het weert smeuïg te schrijven Albert! Ik hoor je stem er gewoon bij! Het zal een geweldige reis worden, wij gaan mee genieten!

 6. Van “Hiepsa” naar “Olé”
  Doe het rustig aan en hou de zwenbroek aan. Luister naar de Frau want zij is de enige die van je hou(d)

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s