Het platteland van Georgia

Een dagje terug in mijn gedachten, al lijkt het weer een week, zo hard gaan de dagen. Gisterenavond was de pijp echt helemaal leeg en lagen we na het eten snel op bed. Niet omdat we de nacht ervoor slecht hadden geslapen hoor, integendeel. Bij de hotel receptie had ik wat pilletjes voor Alberts verkoudheid gekocht en daar deed hij het prima op in ons Koninklijk brede bed. Prima hotel met een prima hotel buffet wat in de prijs was inbegrepen, de vrij nieuwe Home2Suites keteb Hilton is een aanrader.

We besloten wat meer van Georgia te willen zien en niet via Jacksonville terug te rijden. Omdat Albert nog graag naar een grote truckstop wilde, werd het een flinke boog. Veel gezien! Tientallen kerken! Bomen , moeras, lange stille wegen en hier en daar huizen en vooral veel trailers (houten huizen a la stacaravans) met heel veel armoe. Dit is duidelijk niet het rijkste stuk Amerika. De andere kant van de glitter en glamour, die we trouwens in het westen ook al vaak genoeg gezien hebben.

Als ik ongeveer 60 kilometer moet wachten op een tankstation on te kunnen plassen, vind ik het niet echt leuk meer. Gelukkig komt er een mini-market met twee pompen, zoals je ze alleen op het platteland ziet. De eerste smerige toiletten, hoewel de pot schoon was, maar rondom wastafel en deurknop, bbbrrrr. We kopen uit goed fatsoen een verpakt ijsje en gaan weer op pad. Ons doel? Weer een tankstation, maar dan een grote!

We hebben geen benzine nodig, want de Suburban lust hem wel, maar heeft ook een grote tank van zo’n 25 gallon, schat ik. Maar de echte grote truckstops hebben vaak winkels waar je je ogen uitkijkt. Deze is in Live Oak, Florida en tot Alberts teleurstelling staan er weinig vrachtwagens. Het is ook wel zondag, maar het lijkt meer op personenauto’s gericht. We kijken wat rond in de winkel, scoren een burger bij Burger King en gaan weer verder. Op naar Gainesville.

Het landschap wordt mooier, glooiender ook en we zien koeien en paarden onder die prachtige grote, oude eikenbomen. Ook hier nog veel cowboyland met grote pickup trucks en oude, vervallen huizen, maar ook prachtige grote landhuizen en percelen met mooie hekken eromheen. Het platteland in Florida is het bekijken waard hoor. In het zuiden de drukte en de glamour van de steden en de Keys, in het noorden het oude Amerika met het echte ‘Southern feeling’. Je voelt hier de geschiedenis van de burgeroorlog, de slavernij en de plantages waar katoen geteeld werd. Ook op St. Simons gisteren!

Ik heb wel vaak moeite om mijn ogen open te houden en later vertelt Albert dat ook hij worstelde! Moeten we niet meer doen, gewoon stoppen, tukkie doen. Ik was in zijn geval de schuldige. Op advies van Petra die hier al jaren woont, had ik Dayquill en Nyquill gehaald voor de verkoudheid. En ja, nachtpilletje voor de dag gegeven … die fout maakte ik in 2002 al eens bij mezelf. In het hotel aangekomen kijken we onze ogen uit, we hebben voor 110 euro per nacht een suite waar ons hele appartement bijna in past! Gewoon een hele woonkamer met keuken en een aparte slaapkamer. En een joekel van een badkamer met een heel klein wc-potje, waar mijn beertje weer vast komt te zitten. Potdorie! Gebeurt hier dagelijks volgens de aardige man die het komt redden, waterbesparende toiletten, een brok ellende. Nou, zeg dat!

Enfin, na dat gedoe rijden we naar Texas Roadhouse vijf minuten verderop waar ze met de poten buiten hangen. We krijgen een pager en gaan er gezellig bij zitten. Na een kwartiertje is er plaats voor ons en schuiven we in een boot. Onze leuke serveerster Nicole Marie komt uit Puerto Rico en is helemaal in de mood om Spaans met ons te spreken.ik spoel mijn ellende weg met een enorme Skinny Lime Margarita en we nemen beiden een combi van steak en ribs. We hebben niet eens meer zin of energie voor koffie en maken al vroeg een eind aan deze dag.

Ha, eigenlijk wel grappig hoe je van een ´tussendag´ nog zo’n berg foto´s kan krijgen. Zie het album!

2 gedachten over “Het platteland van Georgia

  1. Allemachies, zoals Albert altijd zegt. Wat zien jullie veel. Snap wel dat je het af en toe gehad hebt. Maar zo leuk om mee te mogen kijken én lezen!

  2. Ach Albert met kleine oogjes, hij ziet er vermoeid uit. Wat een snoep daar allemaal bij die benzinepomp zeg. Ik kon niet slapen dus zit nu heerlijk je laatste blogs te lezen.

Wij vinden reacties echt super leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s